Coaching on the job

In huisartsenpraktijken en huisartsenposten is oprechte aandacht voor de patiënt en voor elkaar van een belangrijk onderdeel van de persoonsgerichte zorg. Het coachen van doktersassistenten in de huisartsenpraktijk of triagisten op de huisartsenpost is een individueel traject waarbij specifieke aandacht is voor de leerdoelen of ontwikkelingspunten van de doktersassistente en triagist. Hoe ziet de coaching on the job eruit?

Waar beginnen we?
In een kennismakingsgesprek bespreken we de ontwikkelingspunten. Vervolgens ga ik meeluisteren met de doktersassistente of de triagist tijdens haar telefoongesprekken in de praktijk. Dit doe ik op meerdere momenten, zodat de voortgang en vooruitgang goed in beeld komt. Stap voor stap gaan we de leerdoelen realiseren. Tot slot vindt een evaluatie plaats met de doktersassistente en de huisarts, praktijkmanager of triagist.

Wat levert het op?
Als coach helpt ik de doktersassistente meer persoonsgericht te werken met oprechte aandacht voor de patiënt en voor collega’s in de praktijk. Dit leidt onder meer tot gestructureerde telefoongesprekken met behoud van de regie. Het zelfvertrouwen groeit en de professionaliteit neemt toe. De assistente leert de urgentie te onderbouwen door gebruik te maken van de NHG TriageWijzer en krijgt meer grip op de agenda.

Dit alles heeft een positief effect op de praktijkvoering.

Coaching on the job sluit mooi aan op de training ‘Een persoonlijk gesprek. De rode draad van deze training is oprechte aandacht van mens tot mens oftewel persoonsgerichte zorg.

Resultaat na coaching

Oprechte aandacht voor de patiënt

Behoud van regie over gesprekken

Zelfvertrouwen en professionaliteit

Efficiënte praktijkvoering

Nog meer werkplezier

Meer kennis NHG TriageWijzer

Voor iedereen!

Coaching geeft een ‘boost’ en nieuwe energie. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en groei. Ook buiten de zorg verzorg ik maatwerk voor individuen en teams.

Iets voor jou? Bel of mail  vrijblijvend. Dan stemmen we het samen af.

Benieuwd?

Met goede coaching leer je de juiste keuzes maken en bereik je meer. Ben je benieuwd naar mijn persoonlijke aanpak? Ik vertel je graag meer!

Individuele coaching

Als mens wil je groeien. Jezelf blijven ontwikkelen. Dat geeft meer plezier en voldoening. Thuis én op je werk.

Teamcoaching

Goed samenwerken gaat niet vanzelf. Versterk de onderlinge communicatie in je team en bereik meer kwaliteit.

‘In de praktijk hebben we een prettige, open en vooral praktische coaching gehad van Agnes met daarbij duidelijke evaluaties,  bruikbare tips en handvatten.’

Anita van der Aa, verpleegkundig specialist/praktijkmanager
Huisartspraktijk U.J. Heikens, Almelo

Vragen? Bel of mail – een oriënterend gesprek is altijd gratis